Over Peter

Nieuwsgierig

Het experimenteren met techniek begon tijdens het repareren van kapot speelgoed in de speelgoedwinkel van mijn ouders. Mijn tomeloze nieuwsgierigheid heeft me als ondernemer naar de wereld van het internet gebracht. Leergierigheid heeft me vervolgens aangezet tot projecten op het snijvlak van technologie, kunst, cultuur en menselijk gedrag. 

Onderzoekend

Mijn motto voor de technologische mogelijkheden luidt: “Many should benefit, instead of few that profit.” Ik verken daarom de organisatorische, economische en culturele impact van de dynamiek van digitalisering en technologische versnelling. Het menselijke aspect staat altijd voorop in mijn perspectieven.

Ondernemend

Gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen, zijn de afgelopen jaren van mijn professionele leven gevuld met het geven van lezingen in binnen- en buitenland en met het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders en ander ondernemend volk.

Duidend

Ik geloof in het bereiken van mensen middels verhalen. Complexiteit probeer ik altijd terug te brengen tot de essentie, in onze zucht naar het toevoegen van processen en systemen raken we die immers regelmatig kwijt. Welke rol spelen de systemen om ons heen, dienen ze ons werkelijk en hoe kunnen we ons als mens daartoe verhouden. Dat zijn de vragen die ik probeer te beantwoorden.

Naast spreken en schrijven help ik organisaties door middel van procesbegeleiding in ontwikkel- en verbindingstrajecten met andere professionals bij Kuroso ‘Hearth & Mindshakers’. Ik ben mede-oprichter van Permanent Beta en The Fieldlab en ben daarnaast ambassadeur en adviseur van Digitale Fitheid.

In mijn vroege carrière heb rollen in het management van ondermeer Kahn’s Mode gehad en heb ik retail keten Wonder Woman mede ontwikkeld en gerealiseerd.  In 1999 ben ik als ondernemer het internet gaan verkennen. Een internetbureau, Start-up voor app-bouw in Roemenië en de eerste grote horeca/foto website van Nederland (‘kroegenweb.nl’) volgden. 

Mijn werkveld beslaat nu grote en minder grote organisaties waar onder rijks- en lokale overheden, Hoge scholen en Universiteiten, bouwondernemingen, ziekenhuizen, banken, ondernemersverenigingen,  organisatie- en advies bureaus en natuurlijk organisatoren van seminars in binnen- en buitenland.

Met veel plezier werk(te) ik onder meer voor:

Samen impact hebben?

Neem contact met me op
HEB JE EEN VRAAG?