Lezingen
Maatwerk
De ene lezing is de andere niet. Het doel van de dag, de samenstelling van het publiek, het moment in het programma, de energie die gebracht dient te worden maar vooral wat zich aandient in het moment, het heeft allemaal invloed op de inhoud en dynamiek van de lezing. Daarom is goed overleg van te voren zo relevant.
Ingrediënten die altijd aanwezig zijn: Interactie, energie, prikkeling en er mag gelachen worden! Om toch wat ideeën te geven een greep uit de mogelijkheden:
De menskant van Digitalisering
Hoewel de grote belofte van technologie is dat deze ons in staat stelt steeds meer relevante zaken in minder tijd te doen, lijkt digitalisering ons eerder gevangen te nemen. De computer staat niet eens in de top 10 van productie verhogende gereedschappen, terwijl onze afhankelijkheid ervan alleen maar toeneemt. In ‘de menskant van digitalisering’ deelt Peter diepe inzichten in de dynamieken van digitalisering en wat dat met ons doet. Hij biedt een perspectief waar ‘Bliss en Bytes’ samengaan, en geeft inspiratie voor een bewustere houding en actie.
Samenwerken in de netwerk en informatie samenleving
De oplossing in een snel veranderende wereld? Snel lerende organisaties! Zonder dat we er bewust van zijn, zijn de meeste organisaties echter gericht op het behoud van de status quo. Organisatieprincipes uit tijden zonder internet en digitalisering en met starre hiërarchiën en strikte procedures hebben ons doen vergeten dat samen dingen uitvogelen de oudste vorm van leren is!
In deze sessie neemt Peter je mee in een wereld van ruimte voor creatie, de snelheid van netwerkorganisaties en de kracht van verbonden samenwerken.
De toekomst van werk?
De angst voor de toekomst van werk, en of er nog wel genoeg banen zullen zijn lijkt steeds sterker te worden. Is dit wel terecht? Angst voor verlies van werk is van alle tijden, en toch blijkt er steeds weer nieuw werk te ontstaan. Hoe zal dit domein zich ontwikkelen? Is er wel zoiets als een baan van de toekomst? Welke kennis en vaardigheden hebben we nodig om toekomstbehendig te zijn? Dit soort vragen met nieuwe inzichten komen aan bod tijdens de lezingen over de toekomst van werk.
De toekomst van onderwijs is nu!
We leven in een spannend tijdsgewricht. Met snel veranderende processen, overbodig wordende beroepen en behoefte aan banen die nog niet omschreven kunnen worden. Deze tijd vraagt om een herdefiniëring van het begrip onderwijs in het algemeen en school in het bijzonder. De transitie die de toekomst van het onderwijs moet vormgeven heeft natuurlijk tijd nodig, maar moet wel sneller. De continue veranderende, overvloedig beschikbare hoeveelheden (des-)informatie zorgt voor nieuwe dynamieken. Dit zet de traditionele manier van informatie vergaren, interpreteren en toepassen volledig op haar kop. Waar informatie en (technologische/sociaal-maatschappelijke) ontwikkelingen verregaand ‘vloeibaar’ zijn geworden, is kennis uit boeken en opleiden voor het leven ‘gestold’ te noemen.
De toekomst van de zorg?
Technologische ontwikkelingen als Digitalisering, Kunstmatige Intelligentie en Synthetische biologie jagen twee meta-trends aan; decentralisatie en hyperpersonalisatie. Deze trends zullen de manier waarop de toekomst van de gezondheidszorg zich zal ontwikkelen fors beïnvloeden. Hoe precies weet niemand, maar belangrijk is te ontdekken welke dynamieken onvermijdelijk lijken. Tijdens deze lezing kunnen we op verschillende ontwikkelingen en de benodigde strategische keuzes ingaan.
Technologische Trends & Digitale Dynamieken
Ontdek tijdens deze lezing welke krachten er op ons inwerken. Geen snelle filmpjes en trendy tools, maar inzicht in relevante ontwikkelingen en hulp bij het onderscheid maken van mogelijke impact. Deze lezing is op vele manieren inzetbaar. Als hulp bij strategische beslissingen, als richting voor beslissingen van morgen en als toegangspoort tot veel meer praktische informatie en behulpzaam netwerk.
Zeer interactief, het publiek bepaald mede de richting van de lezing!
Mijn stijl:
Met veel enthousiasme deel ik mijn ervaring en kennis over ondernemen, leiderschap, innovatie en samenwerken.
Door een combinatie van inhoud, inspiratie, en verbindende actie help ik organisaties en teams omgaan met verandering. Of dit nu starten, innoveren of ontwikkelen is.
Inspiratie voor actie, experimenteren en weer aanpassen is mijn modus operandi, verbinding is mijn brandstof. Met humor laat ik jullie naar het systeem waarin je zit kijken en met liefde reflecteer ik op jouw eigen gedrag daarin.